A Room of My Own

Her er jeg så. Dette er hverken min første eller min sidste blog (tror jeg da), men jeg føler behov for en ny begyndelse lige nu, og så er der ikke noget, der er ret meget mere relevant end at begynde forfra. Helt, helt forfra. Jeg vil derfor hverken linke til min gamle blog eller bruge tid på at eksportere mine gamle blogposts.

Hvem er hun? Bebrillet nørd, over alle grænser vild med (primært) engelsksproget litteratur af alle støbninger. Særligt ømt punkt for minoritetslitteratur, feminisme og italesættelse af eksistensen.

Københavner af hele mit hjerte med et særligt ømt punkt for Amager, hvor jeg har boet i 8 år.

Amagerbrogadekunst, der gør glad.

Fan af Woolf (tydeligvis) og en slags specialist i feminisme, postkolonialisme, plantagehistorie og litteratur og diverse hybriditetsteorier og diasporabekendelser. Jeg skrev speciale om noget så eksotisk som Empire Windrush-generationen og jeg har flere forfatterforsøg i skuffen, som jeg samler mod til at indsende til et forlag.
Forhåbentlig bliver dette efterår modningspunktet for mig.

Dette er min legeplads, mit frirum, mit “room of her own”. Jeg har aldrig haft et husgespenst at slå ihjel, men jeg har masser af tanker, følelser og holdninger, der muligvis vil skinne en anelse igennem.

Bloggen har jeg navngivet efter Woolf. URL’en er lidt mere mystisk. Noget skal der jo stå og jeg er stor fan af teoretikeren Homi K. Bhabha. Frygteligt kompliceret og helt umulig at bryde ned i enkelte bidder uden at miste ca. al relevans. Men også en af de mest indflydelsesrige teoretikere og kritikere inden for moderne postkoloniale studier og hans teorier omhandler alt fra hybriditet, ambivalens, multikulturalisme, modstand, osv.

Et ‘third space’, hans måske mest fremtrædende tese, omhandler tomrummet mellem binære modsætningspar, fx sort/hvid, dig/mig, koloniseret/koloniserende og så fremdeles og er en måde at italesætte og reflektere over måderne, man ofte betragter og repræsenterer fx hybriditet.

Med andre ord er det gråzonerne der udfordres og udforskes og dét er på en måde også idéen her. Jeg ved ikke hvor godt jeg kommer til at leve op til det, men nu vil jeg forsøge at reflektere, se indad og prøve lidt forskelligt af.

Vær velkommen!

image

Ja, kære læser, du ser rigtigt. Jeg er iført gyldne glimmerseler. Hvorfor er du ikke klædt ud? My dna is rainbows.

Reklamer

Sig noget

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s